Itt az idő megszólalni!

A Csallóközben az emberek olyan csapvizet ittak, amelyben gyomirtó volt. Aggodalommal figyeljük Szlovákia többi vízkészletének fokozatos szennyeződését is. Támogasson minket és mi azon leszünk, hogy az illetékes minisztereinknél elérjük, hogy Önök mindig egészséges vizet ihassanak!

Ha biztos akar lenni ivóvize minőségében, támogasson minket adományával és adja meg a helysége nevét. Az összegyűjtött adományokból akkreditált laboratórium által kidolgozott kivizsgálást végzünk és pár napon belül megjelenítjük az eredményeket weboldalunkon.

Felhívunk mindenkit, aki szívén viseli Szlovákia ivóvizének minőségét, hogy csatlakozzon hozzánk és közösen követeljük az államtól azt, hogy :

  1. biztosítsák a vezetékes ivóvíz hatékony ellenőrzését, hogy az tiszta és az egészségemre ártalmatlan legyen;
  2. férhessek hozzá a vezetékes ivóvízem minőségére vonatkozó alapos és friss információkhoz az interneten és a községi hivatalban;
  3. következetesen biztosítsák a talaj- és felszíni vizeink védelmét, mert ez az én ivóvizem forrása.

Minden egyes aláírás számít

Már 5710 aláírás begyűlt. És az Öné?

Az Itt ne idd a vizet! kezdeményezés igyekszik felhívni a figyelmet Szlovákia vízforrásainak szennyezettségére. Talajvizeink veszélyes anyagokkal való szennyezettsége bizonyítható és ez veszélyezteti ivóvízkészleteinket. Ivóvíz nélkül nincs élet. Ezért kérjük támogatásukat. Ugyanakkor felkínáljuk közös összefogás erejével kivizsgáltatni vizeinket és a mérések eredményeit nyilvánosságra is hozzuk.
  Csatlakozzon

A csatlakozottak száma 5710

  Adományozzon a víz tesztelésére

  Mérések eredményei

Már 20 vízforrást kivizsgáltunk